1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Název Množství a jednotka
celozrnné těstoviny 300 g
krůtí prsa 350 g
sterilovaná kukuřice 180 g
zelí čínské (pak-choi) 2 ks
kapary 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi s trochou olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájené krůtí maso, okořeníme grilovacím kořením (nebo jakýmkoliv jiným podle chuti), nesolíme, koření je dost slané. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do misky, přidáme orestované kuřecí maso, scezenou sterilovanou kukuřici a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme na proužky nakrájené Pak Choi, kapary, lžíci majonézy (nebo bílého jogurtu), olivy a vše promícháme. Při podávání posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.


 


RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Bábovka s perníkem

Postup: Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...